img info@stadswerkplaats-zutphen.nl
img Bezoekadres: De Waarden 309, Zutphen. Postadres: De Waarden 309, 7206 GV, Zutphen
  • Volg ons:
Nieuwsbrief Stadswerkplaats Maart 2015

Open Dag!

Op zaterdag 28 maart is om 11 uur de aftrap van Stadsgoed Helbergen. De Stadswerkplaats en de andere partijen, die verenigd zijn in de Stichting Stadsgoed Helbergen, houden die dag open huis en, in de meeste gevallen: ‘open veld’ . In de voormalige kantine en voetbalvelden van FC Zutphen zijn er diverse feestelijke activiteiten voor jong en oud. Kijk voor meer informatie op

We hebben er lang op moeten wachten maar de Stadswerkplaats gaat op dezelfde dag, op zaterdag 28 maart, officieel open. Wethouder Patricia Withagen zal de openingshandeling verrichten.Er is door een grote groep vrijwilligers veel werk verzet om dit mogelijk te maken.Voor en na de openingsmomenten zijn er rondleidingen en demonstraties en kan iedereen binnenlopen om kennis te maken met de Open Werkplaats, de ambachtelijke cursussen en andere activiteiten.

Repair Café

Tussen 13:00 en 16:00 uur is er bovendien het maandelijkse Repair Café. Vakmensen staan klaar staan om samen met de eigenaar hun kapotte apparaten te repareren. Dit keer op beperkte schaal en zonder textiel.

Wat is de Open Werkplaats?

De Open Werkplaats is onderdeel van de Stadswerkplaats. De werkplaats is voor iedereen die als professional of als hobbyist gebruik wil maken van de faciliteiten. Deze (hout)werkplaats is elke donderdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur open voor publiek. Het is laagdrempelig. Lidmaatschap is vereist maar lid word je al voor 12.50 per jaar. In de Open Werkplaats kun je vervolgens tegen uurtarief gebruik maken van een groot aantal machines, elektrisch gereedschap, handgereedschap, werkbanken en de werkruimte. De Stadswerkplaats staat onder deskundige leiding van een ervaren meubelmaker.
Diploma’s of langdurige ervaring zijn niet vereist. Wel moet je voldoende vaardigheden hebben om veilig met de machines en het gereedschap te werken. Heb je die niet dan kun je een cursus van een avond volgen. De Stadswerkplaats biedt deze stoomcursussen (ook op maat) aan voor Elektrisch Gereedschap en Machinale Houtbewerking .

In de stadswerkplaats vind je de volgende machines:
Stationaire machines: Formaatzaag, vlakbank, Vandiktebank, draaibank, kolomboor, schijfschuurmachine, afkortzaag, gatensteek en een afzuiginstallatie.

Elektrisch gereedschap: Bovenfrees, decoupeerzagen, Lamellofrees, diverse schuurmachines en (accu)boormachines.

Klik hier voor meer informatie of bel 06 2489 2885 (donderdag of vrijdag)

Ambachtelijke cursussen beginnen weer

In de week van 6 april gaan bij de Stadswerkplaats Zutphen de voorjaarscursussen van start. In de lente hebben we een breed aanbod van cursussen op het gebied van en meubels. Zo kunnen deelnemers een basiscursus ambachtelijke houtbewerking of een cursus meubelmaken volgen. Het is ook mogelijk om een meubelstuk naar het voorbeeld van een zogenaamde Rietveld stoel te maken of – terug van weggeweest – een meubelstuk opnieuw te stofferen. Daarnaast kunnen liefhebbers van elektronica hun hart ophalen met een basiscursus elektronica met Arduino. Om gebruik te maken van de Open Werkplaats bieden we twee stoomcursussen van een avond aan om te leren werken met elektrisch gereedschap of met houtbewerkingsmachines. Klik hier voor informatie over het volledige aanbod. Nieuw in het aanbod: een workshop ambachts-zonneoven bouwen.