img info@stadswerkplaats-zutphen.nl
img Bezoekadres: De Waarden 309, Zutphen. Postadres: De Waarden 309, 7206 GV, Zutphen
  • Volg ons:
Nieuwsbrief Stadswerkplaats Juli 2014

IMG_0636

De gemeente Zutphen heeft onlangs besloten dat de Stadswerkplaats voor in elk geval de komende 7,5 jaar in de voormalige kantine van FC Zutphen aan De Waarden 309 mag blijven. Dat betekent dat de Stadswerkplaats, dat samen met de voetbalvelden deel uitmaakt van Stadsgoed Helbergen, nu eindelijk structureel ingericht kan worden. Ook voor de voormalige voetbalvelden, zijn voor de komende jaren originele bestemmingen gevonden: schooltuinen, volkstuinen en tijdelijke woningen.  Lees voor meer informatie over Stadsgoed Helbergen, de website of het bericht in de Stentor van 12 juni.

Stadswerkplaats ontvangt 5000 euro uit Coöperatiefonds

De Stadswerkplaats Zutphen krijgt een bijdrage van 4750 euro uit het Coöperatiefonds van de Rabobank voor de inrichting van de werkplaats. De leden van de bank konden tot en met 17 juli stemmen op een maatschappelijk relevant project.  Dankzij hun stemmen kan de Stadswerkplaats nu machines aanschaffen die nodig zijn voor de open werkplaats en de cursussen die in september van start gaan. Het was een spannende eindstrijd omdat meerdere projecten ongeveer evenveel stemmen hebben gekregen. Uiteindelijk eindigde de Stadswerkplaats op de zesde plek. We willen iedereen hartelijk bedanken die op de Stadswerkplaats gestemd heeft of op een andere manier dit succes mogelijk heeft gemaakt.

Breed cursusaanbod vanaf september

In de week van 22 september gaan de cursussen bij de Stadswerkplaats weer van start. Op het programma staat een uitgebreid aanbod van ambachtelijke cursussen en workshops: houtbewerking, meubels repareren, meubels maken,meubels pimpen, meubels stofferen, basiscursus metaal, kleding maken, kleding pimpen, en klussen in en om het huis. Een folder met een overzicht van alle cursussen en data zal in augustus verspreid worden.

Kringloopatelier in de steigers

De plannen voor een kringloopatelier krijgen steeds vastere vorm. In het Kringloopatelier bedenken, ontwerpen en creëren kunstenaars en andere creatieve mensen producten uit afval en restmaterialen die geschikt zijn voor een nieuwe bestemming. In afstemming met het cursus- en workshopaanbod worden vanuit het kringloopatelier ook laagdrempelige workshops georganiseerd.

(Groot)ouder-kindactiviteiten

In najaar wil de Stadswerkplaats starten met (groot)ouder-kindactiviteiten.Het is de bedoeling dat ouders of grootouders samen met hun (klein)kind een mooi product maken in een aantal uur. Gedacht wordt aan diverse ambachtelijke en kunstzinnige technieken zoals papier scheppen, zeefdruk en werken met afvalmaterialen. Belangstelling? Neem dan contact met ons op.

Facebookpagina voor Stadswerkplaats

Sinds kort heeft de Stadswerkplaats een eigen Facebookpagina. Een Facebookpagina  voor hetRepair Café is al langer in de lucht. Op de Facebookpagina van de Stadswerkplaats zullen regelmatig nieuwsberichten, oproepen en evenementen geplaatst worden. Vergeet niet dezepagina te ‘liken’ en te delen met vrienden.

Oproep voor video

Om de Stadswerkplaats op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen, zijn we op zoek naar iemand die een videofilm van een aantal minuten wil maken over de Stadswerkplaats. Deze korte film is bedoeld voor promotiedoeleinden. Kent u iemand die dit op vrijwillige basis zou willen doen? Neem dan vooral contact met ons op.

Burendag

Op 10 mei hebben we de deuren geopend voor de direct omwonenden van de Stadswerkplaats. Het was een inspirerende dag en een goede opmaat voor de officiële opening van de Stadswerkplaats dit najaar.

Plannen voor het najaar

• Start ambachtelijke cursussen

• Werkplaats open voor klussers op vaste tijden

• Officiële feestelijke opening

Wat is er nog nodig?

• Een of twee coördinatoren voor de werkplaats die samen minstens 10 uur per week beschikbaar zijn voor aansturing en begeleiding

• Administratieve ondersteuning voor de cursussen

• Handgereedschap voor metaalbewerking, hout- en metaalboren, schroeven

• Laminaat voor het textielatelier

• Een planbord