Brief aan gebruikers en cursisten van Stadswerkplaats

geplaatst in: Nieuws | 0

Zutphen, 19 november 2021 –

 

Beste vrijwilligers, gebruikers en cursisten van de StadsWerkPlaats Zutphen,

 

Gezien de huidige situatie m.b.t. de Corona-epidemie heeft het bestuur van de SWPZ een aantal besluiten genomen.

 

M.b.t. het gebruik van de Open Werkplaats dient iedere gebruiker vanaf heden:

  • de handen te desinfecteren
  • een QR-code te tonen
  • een mond/neusmasker te dragen.
  • 1,5 m afstand te houden van alle gebruikers.
  • zich vooraf aan te melden.
  •  na 1 januari 2022 is de werkplaats gesloten i.v.m. de naderende sluiting/verhuizing van de SWPZ.

M.b.t huidige en geplande cursussen:

  • alle cursussen die in de avonduren plaatsvinden( na 18.00 uur) gaan niet verder door. We bieden daarvoor een oplossing door gelegenheid te geven om de cursussen op woensdagen, donderdagen of op de zaterdagen te plannen .Met de betreffende cursisten zal contact worden opgenomen.
  • de cursussen die overdag zijn gepland, gaan normaal door.
  • na 1 januari vinden er geen cursusbijeenkomsten meer plaats i.v.m. de naderende sluiting/verhuizing van de Stadswerkplaats.

Op zoek naar nieuwe locatie

Een belangrijk deel van onze huidige problemen wordt veroorzaakt doordat we op 1 maart 2022 ons huidige pand verlaten moeten hebben (overdracht 28 februari 2022). We zijn al ruim een jaar bezig om een andere geschikte locatie te vinden maar tot op heden tevergeefs. We hebben diverse “lijntjes” uitstaan. Mocht iemand ons een goede tip kunnen geven, aarzel niet. Heb je iemand in je kennissenkring die een rol zou kunnen spelen in onze zoektocht (een makelaar, een loodsenbezitter, een filantroop), vertel hem, haar over de zoektocht van de Stadswerkplaats naar een andere ruimte.

Als we voor 1 januari 2022 geen nieuwe werklocatie hebben gevonden, treedt ons “Plan B” in werking. “Plan B” behelst het opschorten van alle huidige activiteiten van de SWPZ. Wij slaan dan alle machines en hulpmiddelen op totdat wij een tijdelijke nieuwe plek hebben of een plek samen met de kringloopwinkel “De Hand”.

HULP, help!

Om deze zeer uitgebreide ”operatie” mogelijk te maken hebben we jullie hulp nodig. Ben je bereid om mee te helpen met het opruimen, inpakken en verhuizen, stuur dan een mailtje naar info@stadswerkplaats-zutphen.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met je op.

Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Stadswerkplaats,

Peter van den Bosch

Henk Blaak

Fennie den Hartog

Jaap Meezen