Deze cursus is sinds januari 2022 (voorlopig) vervallen. Alle grote houtbewerkingsmachines staan opgeslagen, zodat deze cursus niet meer mogelijk is. 

In de cursus Meubelmaken leer je hoe je een idee creatief en professioneel kunt omzetten in een eindproduct met een mooie vormgeving en afwerking.

De eerste avond besteden we aandacht aan het ontwerp­, de aanschaf en het kiezen van materialen. In de avonden daarna volgt instructie van het benodigde elektrisch handgereedschap en de aanwezige stationaire machines (formaatzaag, vlak- en vandiktebank, etc.). Tegelijk ga je werken aan je meubelstuk. Al werkend krijg je advies over bijvoorbeeld manieren van verbinden, verlijmen en afwerken.

Geen ervaring? Geen probleem. Door de kleine groep (vier cursisten) kunnen wij (twee cursusleiders) elke cursist tijdens de cursus op zijn of haar eigen niveau begeleiden. 

 

“De cursus meubelmaken is leuk, leerzaam en praktisch. Je maakt onder professionele begeleiding een meubel naar eigen inzicht en daar leer je veel van.”

Inspirerende voorbeelden
Ronde tafel – the making of