Stadswerkplaats Zutphen opent loket voor klussers en opruimers

geplaatst in: Nieuws | 0

De Stadswerkplaats Zutphen gaat weer open. We beginnen 1 juni met een loket voor reparatie en houtklussen. Doe-het-zelvers die professionele houtbewerkingsmachines of gereedschap nodig hebben, kunnen hun werkstuk op bepaalde tijden inleveren. Onze vakmensen klaren dan de klus. Ook kapotte huishoudelijke spullen kunnen mensen bij het loket afleveren. Onze reparateurs staan te popelen om ze weer te herstellen.

Houtwerkplaatsloket

Door de coronacrisis is de Stadswerkplaats Zutphen al sinds begin maart gesloten. Juist nu zijn veel klussers bezig met het maken van houten speelgoed, meubelstukken of de aankleding van hun tuin. Voor sommige werkzaamheden heb je speciale machines of gereedschap nodig die niet iedereen in de schuur heeft staan. Om hen te helpen, willen onze ervaren houtbewerkers hen tegen bestaande tarieven te hulp schieten.

Reparatieloket

Daarnaast is ons maandelijkse Repair Café al twee keer niet door gegaan. Veel mensen ruimen hun zolder of schuur op en komen dan weer van allerlei kapotte maar wel waardevolle spullen tegen. Ze kunnen die lang niet altijd zelf repareren en het blijft zonde ze weg te gooien. Wij hebben goede reparateurs die hier graag mee aan de slag gaan. Die reparatie was gratis met een vrijwillige bijdrage, maar nu de werkplaats plotseling geen inkomsten meer heeft vragen wij minimaal € 5,- per reparatie. Met deze bijdrage draagt u bij aan de instandhouding van onze werkplaats.

Openingstijden

Het loket van de Stadswerkplaats voor de Open Houtwerkplaats is open op woensdag en donderdag van 09:30 – 17:00, alleen na telefonische afspraak (Henk Blaak, 06-55173797).

Het loket voor het Fixlab/Repair Café is open iedere vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur alleen na telefonische afspraak (Rob Hogers 06- 38482631).

Lokatie: De Waarden 309, Zutphen