Stadswerkplaats Zutphen weer open

geplaatst in: Nieuws | 0

Open houtwerkplaatsKlussers kunnen weer aan de slag in de Stadswerkplaats Zutphen! In de zaal achter de Proeflokalen aan het Vispoortplein hebben we een geschikte plek gevonden voor de grote houtbewerkingsmachines en de metaalwerkplaats. Om dat te vieren houden we op vrijdag 6 januari een Open Dag, gevolgd door de officiële feestelijke opening.

Vorig jaar moest de Stadswerkplaats de voormalige voetbalkantine aan de Waarden verlaten. De kantine is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Voor de basiscursus houtbewerking konden we terecht in de Proeflokalen aan het Vispoortplein 16. De zware houtbewerkingsmachines – de vlakbank, de vandiktebank, de lintzaag en de zaagtafel – konden we tijdelijk opslaan bij Circulus Berkel.

Werkplaatsen volledig ingericht

Achter de Proeflokalen bevindt zich een grote zaal. De Klusbakfiets Zutphen en een houtbewerker maken daar nu gebruik van. De Stadswerkplaats heeft de beschikking gekregen over een deel van deze ruimte. De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om de werkplaatsen voor hout- en metaalbewerking volledig in te richten. Naast de zware machines, staan er lasapparaten, kleinere houtbewerkingsapparaten zoals kolomboren en freestafels, werkbanken en allerhanden elektrisch gereedschap.

Doe-het-zelvers kunnen daarom vanaf december weer terecht met al hun hout- en metaalklussen. Voorlopig is de werkplaats alleen op de woensdag geopend. Neem daarvoor contact op met Henk Blaak (06-55173797).

Open dag

Op vrijdagmiddag 6 januari houden we vanaf 13:00 uur een Open Dag. Iedereen die benieuwd is naar de Open hout- en metaalwerkplaats en de cursussen, is van harte welkom. Om 16:00 uur is de feestelijke opening. Het gebouw is bereikbaar via de Martinetsingel aan de achterkant van de Proeflokalen. Neem voor meer informatie contact op met Peter van den Bosch 06 (53648137).